Anaokullu Caron

we-like-kindergarten-garip-kitap-kapaklari

Caron, anaokulunda bulunmaktan pek mutlu değil gibi gözüküyor. 20 dakika evvelinde annesini bıçakladığı için mi, yoksa uzaylılar tarafından kaçırılıp beynine çip takıldığı için mi orası artık okuyucunun yaratıcılığına kalmış.

 

Minik Kötü Kız

minik-kotu-kiz-garip-kitap-kapaklari-good-little-bad-little-girl

Eğer ki bu kitabın kapağındaki minik çizimlere odaklanırsanız, bu küçük kızın gerçekten çok kötü birisi olduğunu anlarsınız. Parante atıyor, minik kız çocuklarını yumrukluyor… Esas merak edilen kitabın içeriğinde bu karakter nasıl işlenmiş. Hikâye muhteşem iyi de bu kız mı kötü? Yoksa tamamen kötülüğü öven bir yapıda mı hazırlanmış? İzin verin kararı 4 yaşındaki minik kızınız versin.

 

Bademcik Ameliyatı

bademcik-ameliyati-kitap-goodbye-tonsils

Bademcik ameliyatıyla ilgili bir kitabı hangi çocuk okumak ister ki? Zaten cerrahi operasyonlar yapısı itibariyle son derece ürperticiyken, bu hemşire ve fondaki Jack ve Jill hiç duruma yardımcı oluyor gibi gözükmüyorlar.

 

Özel Çocuk Jerry

ozel-cocuk-jerry-at-school-kitap

Bu Jerry o kadar özel bir çocuk ki hakkında kitap yazılmış. Kitabın kapağında da kitabın kapağını kendisi çiziyor. Ne yetenek ama. Jerry hayata bir sıfır önde başlamış zaten. Çocuğunuz için ilham verici bir hediye.

 

Kasvetin Gizli Bahçesi

kasvetin-gizli-bahcesi-kitap-a-childs-garden-of-verses

Bana mı öyle geliyor yoksa bu çocuk gerçekten o bahçede olmaktan aşırı mı mutsuz? Belki de orada esir tutuluyordu ve tam kaçarken kitaba kapak olmuştur.

 

Cinnet (Shining) İkizleri

the-twins-kitap

Suratlarındaki ifadelerden anlıyoruz ki bu kızlar bir şey görmüş. Ellerindeki oyuncaklardan suratlarındaki ifadelere kadar her şey birebir aynı ve esas korkutucu olan da bu. Bu ikizlerin başına her ne gelmişse gelsin, onların karanlık tarafına geçmek istemediğimiz aşikâr.

 

Linda

linda-and-her-little-sister-kitap-kapagi

Görünüşe göre Linda kız kardeşinden çok daha önemli –ki diğer çocuğun ismi kitapta telaffuz edilmemiş. Bir adet ablaya sahip küçük bir kız olduğunuzu ve ailenizin size bu kitabı verdiğini bir hayal edin. Eminiz ki bu nostaljik kitabın sayfaları, üzerindeki göz yaşı damlalarından kabarmıştır.

 

Küçük Bebek Kayboldu

where-did-the-baby-go-kitap

İşte bu şahsen benim kafamı acayip karıştırdı. Birileri bebeği mi kaçırmış? Bebek hastaneye geri mi dönmüş? Bebek saklambaç mı oynuyor? Ölmüş mü? Bebeğin başına her ne gelmiş olursa olsun bu garip çocuk ne olduğunu biliyora benziyor.

 

Yeterince ırkçı mıyız arkadaşlar?

little-black-sambo-kitap-kapagi

Böyle bir başlığa sahip bir kitabın Amerika’da raflarda yer bulabilmesi son derece şaşırtıcı. Hikâye ne ile ilgili hiç merak etmiyorum şahsen. Kitabın kapağında kullanılan negatif kalıplar durumu ziyadesiyle betimliyor.

 

Yara bandı adam

doctor-dan-the-badage-man-kitap

Doctor Dan ikinci el kitap esprisini yapmadan derhal konuya giriyorum. Bu arkadaş “adam” olamayacak kadar çocuk duruyor öncelikle. İkinci olarak neden bu hikâye Doktor Danielle ile ilgili? Kızların da yapabildiği şeyler varken erkek egemen bir toplum yaratma çabası, 70’li yıllara ait bu Amerikan yapımında da gözümüze çarpıyor. Her neyse… Umuyoruz ki oyuncak bebek daha fazla kan kaybetmeden Doctor Dan kendisini tedavi etmeyi başarmıştır.

 

Küçük Anne

little-mommy-kitap

Anne olmak için erken diye bir şey yoktur! Kitabın kapağından benim aldığım mesaj bu.

 

Duygularınızla baş edin

feelings-and-how-to-destroy-them-kitap

Bu kitap ile ilgili ne hissettiğimi tam olarak bilmiyorum. Üzgün? Kafası karışık? Sinirli? Ne hissediyorsak hissedelim, kesin olan bir şey varsa bu kitap kimsenin eline geçmeden imha edilmeli; olaylar çirkinleşmeden.

 

Perili Ev

perili-ev-kitap

Ev, şaşkınlıktan yıkılacağa benziyor ve çocuk ellerini açmış tanrısına yalvarıyor. Hayır küçük çocuk, bunun affı yok, artık her şey için çok geç. Eve girmeden ayakkabılarını çıkarman gerekirdi.

 

‘Şey’ler yapmak

we-like-to-do-things-kitap

Ne gibi şeyler? Bir sapık tarafından yazılmış olsun veya olmasın, bu kapak asla basılmamalıydı. Çocuklar gayet meraklanacaktır ve ‘şey’in ne olduğuna dair zihinlerinde türlü türlü yorumlarda bulunacaklardır. Kızın oğlana arkasından tutkal gibi yapışması, kitaba bir yaş kotası getirmeyi gerektirebilirdi.

 

Kuşlar

kuslar-birds-kitap

Hitchcock’tan esinlenmişçesine kuşlar son derece ürpertici. Ordu şeklinde tepenizden uçtuklarını görmek sizi eski siz yapmamaya yetecektir. Koş çocuk… Elini kaptırmadan kaç git oradan.

 

Küçük Altın Kitap

the-little-book-kitap-inception

Küçük Altın Kitap okuyan bir kızın resmedildiği bu Küçük Altın Kitap resmi enerji emen bir Inception adeta. Düşünmesi bile beyin yakan cinsten.

 

 

 




Kategori: